Simboli kavne usedline – kako se tega lotimo

By | 09/03/2021

Vse, kar iščemo s pripravo kave, so simboli kavne usedline

šalica kave in simboli kavne usedline

Ko popijemo kavo, obrnemo šalico na glavo in počakamo, da se kavna usedlina posuši, je čas, da šalico vzamemo v roke in začnemo s šloganjem s simboli kavne usedline, pravzaprav z branjem simbolov kavne usedline, z branjem figur, ki se pojavljajo pri “branju” te šalice.

Ampak kako se tega zares lotimo?

Najprej preberite kaj sem napisala okoli osnovnega vedenja za vedeževanje iz kave.

Notranjost šalice je razdeljena na več razdelkov.  Ta trenutek se vam s tem ni potrebno obremenjevati.

Zato je najbolj enostavno ravno to, da enostavno beremo simbole in se na začetku branja simbolov sploh ne ukvarjamo z razdelitvijo šalice.

Za vse tiste pa, ki se želite bolj poglobiti v vedeževanje iz kave, pa si preberite tukaj več o razdelitvah šalice po predelih.

Sedaj ste pa zares pripravljeni na šloganje iz kavne usedline

Kupili ste dobro kavo, jo pripravili v džezvi, jo nalili v šalico in počasi z užitkom in z mislimi na prihodnost popili in nato šalico zavrteli, jo obrnili na podstavek in počakali, da se kavna usedlina posuši.

Nato ste se naučili kako se razdeli šalica na predele in sedaj je čas za branje simbolov kavne usedline.

Kako se lotimo šloganja iz kave?

Najprej si na splošno poglejte kavno usedlino, preletite celo notranjost šalice in bodite pozorno, če vam pade na hitro kaj v oko.

V rokah imejte zobotrebec, da boste lahko posvetili pozornost tistemu kar zagledate ali pa da boste lahko nekomu, ki poleg vas gleda v isto šalico, pokazali simbol, ki ste ga našli. Ker  prsti so enostavno predebeli da bi lahko kazali točno na tisto kar bi radi da drugi vidijo.

S telefonom lahko posnamete fotografije notranjosti šalice ter tako zajamete vse simbole kavne usedline naenkrat in se potem, tudi ko je šalica že umita in pospravljena, vedno vračate k tem figuram kavne usedline.

Zakaj je to pomembno? Ker je brez veze, da se šloganje iz kave gremo samo kar tako. Nekaj podobnega je pametno počet tudi pri vedeževanju iz kart.

Fotografiranje otvoritev je dobrodošla za naprej, dobrodošla zato, da se lahko enkrat v prihodnosti vrnemo v čas odpiranja kart, čas branja simbolov iz kavne usedline, da lahko preverimo kaj so nam vedeževalske karte želele povedat kot tudi kaj so nam simboli kavne usedline pokazali pa morda nismo razumeli.

Če imamo tehnologijo zakaj si z njo ne bi pomagali : )

Najprej nekaj splošnih usmeritev za vedeževanje iz kave

Če se sprašuje za točno določeno področje, potem se na šalico, ki je že obrnjena na glavo, postavi nekaj iz tega področja. Kaj to pomeni v praksi?

Če se sprašuje za denar, potem naj se na vrh šalice, medtem ko se kavna usedlina suši, postavi kovanec.

Če se sprašuje za ljubezen, se na vrh šalice postavi prstan.

Če se sprašuje na splošno, se ne postavi ničesar ali pa se postavi nek predmet, ki je spraševalcu pomemben.

Debelina simbola kavne usedline, ki ga vidimo

Debelina simbola nam pove ali gre za simbol ali za dejansko objekt. Če v usedlini kave vidimo avtomobil, najprej pogledalo kako debelo je očrtan ta avtomobil napram drugim simbolom v šalici.

Če je odebljen gre torej za avtomobil, če je simbol bolj majhen in nejasen ali pa bolj, če lahko temu rečemo, bolj suhljate narave, potem ta avtomobil predstavlja potovanje, pot, izlet .

Velikost simbola

Bolj kot je simbol velik, bolj velik je dogodek, ki se pripravlja v povezavi s tem simbolom. Veliko srce je vse nekaj drugega kot malo srce. 

Pozicioniranje simbola

Zelo pomembno je kje v šalici vidite nek simbol. Če je na področju ljubezni potem je v povezavi z ljubeznijo.

Če vidite recimo kačo na področju ljubezni je ta simbolika popolnoma drugačna kot če se ta simbol nahaja na področju denarja ali na dnu kjer je področje družine.

Obenem je tudi tako, da bolj kot se katerikoli simbol nahaja na obrobju šalice, proti robu šalice, manjši vpliv ima.

Kontekst simbola

O temu sem že prej nekaj napisala. Naj dodam še to, da je interpretacija posameznega simbola odvisna tudi od tega kako tisti, ki bere simbole šalice, recimo v tem primeru šlogarica ali vedeževalka, pozna simbole in kako jih na splošno interpretira.

To je podobno kot pri vedeževanju iz ciganskih kart.

Povem drugače: če vi gledate simbole kavne usedline in v njih vidite psa, potem je interpretacija odvisna od tega ali psa imate ali ne in kake izkušnje imate z njim. Če vas je pes recimo ugriznil bo intrepretacija simbola malenkost drugačna od tiste, ki bi jo podal nekdo, ki s psom nikoli ni imel negativne izkušnje.

“Najpomembneje je, da ne berete vsakega simbola posebej ampak da simbole povezujete med sabo in iz tega sestavite zgodbo. To je pravzaparv umernost, poezija vedeževanja iz kavne usedline.”

Pregled simbola kavne usedline, ki ga vidimo

Super je, da vidite simbol in super je, da ga znate opredeliti. Da bi pa interpretacijo izboljšali, znali sestavljat zgodbo, je izjemno pomembno tudi to, da ste pozorno na to kam je kaj obrnjeno. 

Če vidite simbol konja, potem bodite pozorni ne samo na obliko konja, debelino kavne usedline na tem predelu in na okoliške simbole ampak tudi na to kam je konj obrnjen, kako pozo ima, na kaki podlagi stoji, kaj se nahaja nad glavo konja in podobno.

Za vse bodoče šlogarice iz kave

Sedaj, ko ste to prebrali, veste veliko več kako pravilno nastavit vse skupaj in kako narediti, da bodo simboli kavne usedline vam povedali vse tisto si želite vedeti.