Vedeževanje iz kave – Šloganje iz kave

By | 02/03/2021

Marsikdo med vami je že slišal za vedeževanje iz kave, ali po domače povedano, šloganje iz kave

Na bližnjem vzhodu, še posebej pa malo pred tem, v Turčiji in Grčiji, je ta način vedeževanja zelo domač. Prakticira ga marsikdo in to je pravzaprav sistem, ki je v tistih krajih veliko bolj uporabljan kot pri nas recimo vedeževanje iz kart. Šloganje iz kavne usedline sega daleč daleč v preteklost, v 16.stoletju. Pravzaprav to vsi nosimo s sabo v genih. Zakaj pravim tako? Ker je ta tehnika vedeževanja pravzaprav vpogled v simbole človeka. Simboli so pa nekaj iz česar izvira pravzaprav vse kar obstaja. 

Nekateri zelo resno vzamejo ta način gledanja v prihodnost, spet drugi si jemljejo to samo kot zabavo. Saj to je pa isto kot pri nas, v zahodnem svetu, kjer je vedeževanje iz tarot kart ali prerokovanje iz iganskih kart z anekatere resna zadeva, za druge pa samo zabava. 

Vsekakor je vsaka vedeževalka, vsaka šlogarica iz kave nekaj skrivnostnega, očarljivega, okultnega, misterijoznega. Ob kavi se človek vedno drugače počuti, vedno bolj mirjeno, željno miru, željno zen miru. Tisti, ki ne pijete kave, ne boste tega na žalost nikoli razumeli. Nič zato.  

vedeževanje iz kave šalica turške kave

Ampak preidimo na bistvo – kako se na hitro lotimo šloganja iz kave

Če povem po domače in na hitro: skuhate turško kavo, jo nalijete v šalico, jo popijete, nato zavrtite usedlino, ki je ostala na dnu ter šalico obrnete na glavo ter jo postavite na podstavek od šalice. Ko se vse skupaj malenkost posuši, v roko vzamete šalico in začnete opazovat simbole, ki se v čalici pojavljajo. Tem simbolom pravimo figure iz kavne usedline, simboli kavne usedline, ….; In tako začnete vedeževati iz kavne usedline, kajti vsak simbol iz kavne usedline ima svoj pomen. Vsaka figura kavne usedline pove neko zadevo, skupek simbolov in figur pa nakaže zgodbo vašega življenja v prihodnosti.

Pa vendar vse skupaj spet ni tako enostavno, zato gremo po vrsti …

Kaj potrebujete za vedeževanje iz kave

Za šloganje iz kave potrebujete šalico, džezvo, dobro kavo, fino mleto kavo pravzaprav, pač kavo za turški način priprave kave. Zakaj kompliciram sedaj okoli tega? Ker ko za druge vedežujem iz kave, šlogam, kakorkoli že to imenujete, je pomembno veliko faktorjev. Najprej to, da je potrebno v kuhanju kave uživati, potem da je potrebno uživati v pitju kave. tako se ustvari okolje za dobre vpogled v prihodnost, dobro vzdušje.

Preden pa se lotite priprave lahko preberete kaj o temu pravijo na wikipediji

Postopek priprave za šloganje iz kave

Ko se kava skuha in se jo vlije v šalico, naj se vlije zraven tudi malo žoca, kot se temu reče, da se potem formira kavna usedlina iz katere se potem bere forme in simbole kavne usedline. 

Šalica naj bo keramična. ne sme biti iz stekla ali iz plastike. In bolj kot je fin porcelan, boljši rezultati bodo. Težko je to razložiti pa vendar mi lahko verjamete na besedo.

Šalico s kavo naj se k ustom vedno ponese z izto roko in vedno naj se kavo pije na isti strani šalice. 

Kave naj se ne spije v sekundi ampak naj si vsak vzame svoj čas. Tako na počasi srkana kava je več vredna kot marsikateri drugi užitek v življenju posameznika. 

Kava naj se pije z namenom in z mislimi usmerjenimi v prihodnost. Ko se kava popije naj se zavrti ostanek kave v šalici, torej usedlino, zaželi eno željo in obrne šalico na glavo in postavi na krožniček na kateri je bila kava prinešena. 

Ta ostanek kave, kavno usedlino, se zavrti trikrat v smeri urinega kazalca, ker bomo šlogali za prihodnost in napovedovali prihodnost.

V nekaj minutah se bodo po stenah šalice začeli formirat simboli kavne usedline.  In iz tega se potem bere simbole, bere forme, sestavi zgodbo in vedežuje za prihodnost.

Šloganje iz kave ni edini način za šloganje iz šalice. Drugi način je tudi vedeževanje iz čajevih listov. Ampak o temu kdaj drugič.

Berite dalje:

Kako se lotimo šloganja iz kave

Simboli kavne usedline – 300 simbolov za vas

Porazdelitev notranjosti šalice za uspešno vedeževanje iz kave

Osnovni pomen figur iz kavne usedline

Kaj pomenijo črke in številke kot figure kavne usedline

Dodatni nasveti za boljše šloganje iz kave