Tarot karte: 02-Velika svečenica

By | 09/07/2010

Velika svečenica je karta, ki nas vabi, da raziščemo svojo notranjost in poiščemo svoj notranji izvor. Če Čarovnik rešuje probleme tako, da se to vidi, Velika svečenica naredi to potiho.

Karta nakazuje neuničljivo notranjo moč, ki neomajano stremi k realizaciji po naravni poti. Karta pomeni tudi neaktivnost, mirnost, pasivnost, po drugi strani pa velik potencial in skrito silo.

V negativnem pomenu Velika svečenica nakazuje črno magijo, egoizem, strastno učenko magijskih ritualov, zamirljivo žensko, bežanje iz realnosti, laži,…

Na poslovnem področju nakazuje, da se je potrebno za trenutek potegniti nazaj in samo opazovati situacijo ter dogajanje ter počakati na pravi trenutek za akcijo.

Na ljubezenskem področju nakazuje, da so čustva, ki jih gojimo do neke osebe, enaka čustvom v notranjosti človeka. Temu bi lahko rekli, da so čustva do neke osebe ali do neke osebe, iskrena.

Na zdravstvenem področju pa karta sporoča, da bolezen izvira iz čustev in da je edina prava pot ozdravljenja povezana z uporabo avtosugestije oziroma potom zdravljenje podzavesti.