Tarot karte: 03-Cesarica

By | 09/07/2010

Karta Cesarice predstavlja žensko moč, ki je posledica partnerstva z nekom, ki ima moč. Torej njena moč ni naravna in osebna ampak posredna. Drugi Cesarico cenijo samo zaradi njenega položaja v družbi.

Sicer pa predstavlja Cesarica senzualnost, ljubezen do obilja, varnost, lepoto, plodnost in ispolnjenost. Predstavlja tudi mati naravo.

Kljub posredni moči, ki jo zaradi svojega položaja v družbi ima, predstavlja tudi mati naravo, diametralno nasprotje Cesarja. Če Cesar predstavlja tehnološko družbo in tehnološki napredek, predstavlja Cesarica naravo in vse njene moči. Če Cesar predstavlja klimatsko napravo, predstavlja Cesarica naravno klimo.

V negativnem pomenu karta predstavlja zavist, pohlep, lenobo, mačeho, viharje in poplave, slabo vreme in podnebne spremembe.

Na poslovnem področju karta nakazuje bogatstvo in obilje. Denar priteka v velikih količinah, zato lahko svojo pozornost usmerite na druge, bolj hedonistično usmerjena opravila.

Na ljubezenskem področju Cesarica prinaša obilje in, kar je najpomembneje, plodnost. Zato je lahko obdobje, ki ga nakazuje karta, odlično za širitev družine in za zanositev.

Na zdravstvenem področju karta sporoča, da je zdravje zelo dobro, bi pa bilo dobro, da bi se več časa posvetilo hoji po naravi, uživanju v naravi, sprehajanje ob morju in hranjenju z naravno hrano.